Bestyrelse / Skolekreds

Alle efterskoler skal ifølge loven om frie skoler have en skolekreds, som står bag skolen. Formålet er bl.a. at sikre, at efterskolen er folkeligt forankret, og at selve skolens eksistens er begrundet i en gruppe borgeres ønske om at drive skolevirksomhed med et særligt værdigrundlag.

Skolekredsen er altså den gruppe af borgere, der står bag ønsket om at drive en efterskole i Danmark. Skolekredsen er skolens øverste myndighed.
Du ansøger formelt efterskolens bestyrelse om at blive optaget i skolekredsen. På den måde kan du være med til at gøre en positiv forskel for mange unges afslutning af grundskoleforløbet.

Generalforsamling hvert forår

Som medlem af skolekredsen bliver du hvert forår indbudt til efterskolens generalforsamling.
Generalforsamlingen vedligeholder og vedtager værdigrundlag og vedtægter og vælger efterskolens bestyrelse. Som medlem af skolekredsen er du ikke forpligtet på efterskolens daglige drift. Det står en daglig ledelse og en stab af kompetente ansatte for. Efterskolens ledelse refererer til skolens bestyrelse, der mødes cirka fire gange om året.

Som medlem af skolekredsen indbydes du til en række arrangementer på efterskolen. Du kan deltage efter tid og behov.

Efterskolen for Scenekunst opfordrer dig til at tage del i en vigtig og betydningsfuld skoletradition i Danmark og tegne et medlemskab af skolekredsen. Et medlemskab koster 100 kr. om året.

Link til ansøgning om optagelse i skolekredsen bag Efterskolen for Scenekunst

Bestyrelse

Bestyrelsesformand:
H.C. Hansen, Tidl. Højskoleforstander for Djurslands Folkehøjskole

Bestyrelsesmedlemmer:
Andreas Balslev-Olesen, Produktionschef, Tour Manager mv.
Bent Nielsen, Tidl. Viceforstander, konsulent i Dansk Amatør Teater Samvirke
Sune Tønning Sørensen, Leder af Filurens Skole for Teater og Dans
Susanne Skov Christensen, Folkeskolelærer
Svend Thorhauge, projektleder ved Akademiet for talentfulde unge i Region Midt