07. maj 2017

Nyt vækstcenter for scenekunst i Aarhus

 

Efterskolen for Scenekunst i Malling ved Aarhus har nu sat gang i byggeriet af en stor ny teater-, danse- og koncertsal. Den vil forvandle skolen til et vaskeægte kulturelt kraftcenter.

Lige nu går det løs ved Efterskolen for Scenekunst i Malling. Gravemaskiner er gået i jorden, som det hedder, og har dermed indledt opførelsen af en 650 kvadratmeter stor, professionel teater-, koncert- og dansesal.

Salen, der vil kunne rumme op til 500 publikummer, bliver realiseret ved hjælp af donationer fra Ole Kirk’s Fond og Edith & Godtfred Kirk Christiansens Fond.

– Det er fantastisk, at der nu omsider sker noget. Vi har ventet på dette i mange måneder, og det er milepæl i skolens historie, kan jeg godt afsløre, lyder det begejstret fra viceforstander Anders Iburg Andersen.

 

Topmoderne og fleksibel sal

Den nye sal bliver opbygget som et kæmpemæssigt sortmalet rum – i teatersprog ”black box theater” – med højt til loftet. Scene og publikumsområde kan flyttes rundt og gøres større og mindre efter behov, og loftet bliver spækket med lysbroer, hvorfra utallige spots kan indstilles til at lyse, hvorhen det skal være.

– Det er drømmesalen for os. Den er simpel, den er rå, med god akustik og plads til det hele. Vi får virkelig noget for pengene her til gavn for eleverne på Efterskolen for Scenekunst og borgerne i hele regionen, forklarer Anders Iburg Andersen.

Efterskolen for Scenekunst er siden premieren i 2012 blevet en kapacitet i landsdelen med talrige afholdte og udsolgte koncerter i kølvandet. Derudover har skolen fået fødderne godt og grundigt indenfor i det midt- og østjyske vækstlag for scenekunst. Samarbejdspartnerne tæller både Aarhus Teater og dennes skuespillerskole, Bora Bora, Filuren, Musikkonservatoriet og mange flere.

– Alle disse interessegrupper og aktører vil enten direkte eller indirekte kunne få glæde af potentialet i den nye sal. Publikum vil opleve større og bedre afviklede koncerter og forestillinger, de professionelle får en topmoderne sal til produktionsøve-forløb, til gæsteforestillinger og koncerter, opsummerer viceforstanderen.

 

Næsten 1000 kvadratmeter kunstnerisk legeplads

Når man dertil lægger de to eksisterende teater-, koncert- og dansesale på henholdsvis 100 og 235 kvadratmeter, bliver facit pludselig et anseeligt kulturelt kraftcenter med særligt fokus på scenekunstens vækstlag.

– Det bliver et temmelig unikt setup med mulighed for tre simultane forestillinger for i alt 875 publikummer. Vi er ret sikre på, at effekten på både undervisningen og netværkssamarbejdet bliver massiv, fastslår Anders Iburg Andersen og tilføjer tænksomt:

– Og vores elever – ja, de skal sådan set bare indtage de nye rammer for fulde gardiner og fortsætte med det, de gør bedst: Vise, at de har noget på hjerte og tage ansvar for dem selv og for fællesskabet på holdet.

Efter planen vil Efterskolen for Scenekunst kunne klippe snoren og invitere til åbningsforestilling til september.

Besøg os

Har du fået lyst til at se nærmere på skolen, er du velkommen booke et besøg her. Vi glæder os til at møde dig. Hvis du er i tvivl om noget kan du altid ringe på 4161 8485 eller skrive til os: info@efterskolenforscenekunst.dk.

Eleverne hygger sig
Oplev scenekunst med eleverne