Forandringsparat eller forundringsparat?

Forstander Heine Boe talte i sin juletale om at være nærværende i det nærværende; at forlige sig med nuet og tage det på sig. Pointen er eksistentiel – men tillige i høj grad samfundskritisk.
Vi lever i en tid, som i ekstremt omfang har fokus på fremtiden. Vi skal ikke gribe dagen, men morgendagen. Vi skal være omstillingsparate, forandringsparate, og hvad det alt sammen hedder.
I skolen skal vi ikke længere fordybe os i at forstå verden, og hvor vi kommer fra, men fokusere på at gøre eleverne “så dygtige de kan blive”, så de kan blive en del af morgendagens arbejdskraft.
Men måske vi i stedet med Testrup Højskoles tidligere forstander Jørgen Carlsens ord skal gøre eleverne forundringsparate snarere end forandringsparate?

Glædelig jul