UDLEV DINE
TEATERDRØMME

Forestillinger & temaer

Teater på efterskole

Teaterlinjen

Her står du på scenen 

Har du aldrig rigtig fået chancen for at stå på scenen? Er du en erfaren scenetrold? På linjefaget Teater er der plads til alle uanset forkundskaber og mod. Du får en fantastisk mulighed for at lege og arbejde med teater sammen med dine kammerater.

I det daglige vil vi arbejde med produktioner, og du vil stifte bekendtskab med:

  • Lyssætning
  • Sminkning
  • Fremstilling af kulisser og kostumer

Vi arbejder med forskellige genrer: Naturalistisk teater, performance og bevægelsesteater, situationsteater, absurd teater, musikteater med videre.

Du samarbejder med de øvrige linjefag og altså også med dans og bevægelse, og du bliver udfordret i forhold til din stemme. Du kan undervejs vælge temaer og forløb efter dine særlige interesser.

På linjefaget Teater er du med til at producere en række forestillinger og medvirker i skolens større produktioner. Det er sjovt at have teater på Efterskolen for Scenekunst, og du skal være rigtig velkommen til at være med.

Du har dit linjefag ni lektioner om ugen ud over de godt seks hele uger hen over året, hvor vi rydder skemaet og arbejder fuld tid med scenekunst.

Makeup
Læderjakke
Maske

Adam

Adam elsker livet på scenen

 

Hvorfor valgte du EFS frem for en anden efterskole?

For Adam har teater altid været en interesse: ’’Jeg har altid været meget teaterorienteret og så hørte jeg om efterskolen. Jeg blev forelsket i stedet med det samme, da jeg besøgte skolen. Derefter var jeg slet ikke i tvivl om, at det skulle være det.’’

Hvordan er fællesskabet?

Skolens størrelse gør, at alle eleverne kan nå at lære hinanden at kende, hvilket også har påvirket Adam positivt: ’’Det at vi ikke er mange gør det fedt, så kan man nå at lære alle at kende og man kan snakke med alle. Man er en stor familie.’’

Hvad er helt særligt ved EFS?

Interessen for scenekunst binder alle eleverne tættere sammen: ’’Det særlige ved EFS er den unikke måde man kan være sammen på. Det hører jeg ikke, at andre oplever. Niveauet er højt og den fælles interesse for scenekunst gør, at vi er meget mere åbne og at vi snakker meget mere sammen alle sammen.’’

Skolen har en evne til at give eleverne mulighed for at udvikle sig maksimalt under skoleopholdet: ’’Jeg har opsat min egen forestilling, hvor jeg selv har skrevet og opbygget det hele fra starten. Alle lærerne har bakket op om det og det er kun derfor, at det kunne lykkedes.’’

Navn

Adam

Linjefag

Teater

Fia Maria Hjortshøj Iversen

Underviser
Underviser i linjefaget teater, dansk ogmosaikfaget "Kreativitet og Flow. Endvidere er Fia uddannelsesvejleder. CV: Født i 1978, uddannet lærer fra Blågård Lærerseminarium, 2005, med linjefag i dansk, engelsk, billedkunst og idræt. Pædagogisk Diplomuddannelse i Drama, 2009. Instruktørkurser i Danmark og udlandet: Shakespeare, Stanislavskij, Chekow mv. Efterskolelærer siden 2005. Diverse instruktøropgaver.

Besøg os

Har du fået lyst til at se nærmere på skolen, er du velkommen booke et besøg her. Vi glæder os til at møde dig. Hvis du er i tvivl om noget kan du altid ringe på 4161 8485 eller skrive til os: info@efterskolenforscenekunst.dk.

Eleverne hygger sig
Oplev scenekunst med eleverne